Vesterålen matfestival får besøk av to flotte internasjonale kokker under årets festival, Thrainn Larusson fra Island og  Hwa Jun Kim  fra Sør-Korea.

Den islandske mesterkokken Thráinn Lárusson kommer til Vesterålen fra Øst-Island. Han har arbeidet som kokk i Spania, Italia og Mexico og vært sjefskokk på Craig’s kjökken i Stavanger. Hans spesialitet er bruk av lokale råstoffer. Thráinn skal bl.a. holde kurs for både amatører og proffe kokker under festivalen. Kontakten med Tháinn er resultat av samarbeidet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd og ledd i utvekslingen av kokker mellom de to regionene som startet for to år siden. Thráinn driver Hótel Hallormsstað ved innsjøen Lagafljót i Egilsstadir der han også er kjøkkensjef. Han har utviklet kjøkkenet til ett av de beste på Øst-Island og er spesialist i tilberedelse av lammekjøtt og reinkjøtt. Under kursene, som er på Kleiva, står enkle og gode retter av lammekjøtt på menyen. Thráinn skal også ha smaksverksted på Myre sammen med en koreansk kokk.

Fiskeriparken AS har invitert den sør-koreanske kokken Hwa Jun Kim for å tilberede ulike retter av biråstoff på Vesterålen Matfestival. Det vil blant annet bli grilling og servering av spennende retter av biråstoff på festivalmarkedet på Stokmarknes 18. August. Mr Kim skal også gjesteopptre hos Ringo Haupt på Ekspedisjonen AS i Nyksund torsdag 16. August. I kofferten har han med seg mange spennende og kulinariske
oppskrifter på koreanske retter, og vi anbefaler alle en helaften i Nyksund. Torsdag 23. August arrangeres smaksverksted på Myre der kokker og produsenter i Vesterålen i fellesskap skal lage ulike retter av biråstoff av både lam og sjømat, veiledet av de kyndige kokkene fra Sør-Korea og Island.

Vi har fått tak i en flott film av Thrainn Larusson, der han viser frem sine kokkekunster. Klikk deg inn her og se en ekte mesterkokk i aksjon: http://hotel701.is/